Манолова зове депутатките за подкрепа срещу късното пенсиониране

  • 16 юни 2015 06:45

  • 4042
  • 7
Манолова зове депутатките за подкрепа срещу късното пенсиониране
© Булфото

Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на ще призове жените народни представители от различни партии за съвместни действия против идеята пенсионната възраст и стажът за пенсиониране при двата пола да е еднакъв, пише в. "Труд".

"Не е нормално жените да влачим работа, семейство, да вземаме важни решения и в крайна сметка да се пенсионираме наравно с мъжете. Очаквам подкрепа от депутатите жени защото това е абсолютно несправедливо предложение за българските условия", каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на в Шумен преди среща с местните контролни партийни комисии.

Тя посъветва политическите сили, включително и управляващите, да спрат да си играят с огъня и да рискуват гражданския мир. "Това са конфликти, които се подклаждат допълнително отвън от сили, чакащи дивиденти за изборите. Субектите са различни - агитките, които ходят по тези невралгични точки, управляващите, които имат възможност да демонстрират сила и да респектират ромските лидери, за да искат услуги за изборите. На първо място там проблемите са социално-икономически и все някога решаването им трябва да започне. Генерирането на такава бедност и неравенството, на такъв драстичен разрив в стандарта на живот между най-бедните и най-богатите, е взривоопасно", предупреди Манолова.

От собствената си партия тя очаква да си постегне редиците преди изборите и да спре с междуособните войни. "Време е ръководството на БСП да даде ясен знак за край на братоубийствените баталии. Все по-трудно мога да обясня на привържениците на лявата идея защо знакови лица в БСП си губят времето в безплодни разправии, вместо да демонстрираме активно опозиционно поведение и да атакуваме нашия основен противник, който ежедневно ни дава повод за това", каза Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на и призова социалистите да тръгнат като отбор към местните избори наесен.

В Шумен тя посети Комплексния онкологичен център, който близо месец протестира всеки ден срещу идеята на Петър Москов за сливане с МБАЛ. "Първо мислех да призова министъра да дойде да види как се работи тук, но като разбрах как е приключило посещението му в Бургас, се отказах, за да не свърши маса поразии и тук. Онкоцентърът в Шумен има техника и сграда за милиони и при едно сливане по-скоро МБАЛ ще стане общинска, отколкото онкоцентърът - държавен", каза Манолова.

По нейни думи инатът на д-р Москов е притеснителен. В новия вариант на закона идеята за сливания вече била замаскирана. Записано било, че към МЗ ще се сформира комисия, подчинена само на министъра и решенията й няма да подлежат на съдебен контрол.

Манолова призова Москов и финансовия му колега Горанов да внесат най-сетне актуализация на бюджета на НЗОК, за да не бездейства медицинската техника заради лимитите. "Не се прави така здравна политика. Той (Москов) си я кара на проба-грешка, пипам тук, развалям там, но от това напомпаният му от антиромското говорене рейтинг само ще падне. Казвам го, защото на него рейтингът му е най-важен", каза Манолова

Последвайте канала на

4042 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.06.20 | 12:48

7
"жените да влачим работа, семейство, да вземаме важни решения" К'во влачиш ма змийо проклета. Колко жени си гледат децата, а мъжа бачка като вол, докато нашта врътка сериали и ходи по фризьор, маникур и по моловете

2015.06.17 | 14:34

6
РАВЕНСТВО МЕЖДУ МЪЖ И ЖЕНА Е ХИМЕРА.

2015.06.17 | 13:47

5
Тролчетата под мен ,не мислят ,драскат защото така им е наредено !Ако малко помислят (при условие ,че имат с какво ),щв видят ,че Манолова е права !Не може една жена да се равнява с мъж -физически ,умствено може и да е по-добре ! Това за равенството между и жената и в миналото ! И в заплатите не са равни !А за Москов -кретена е луд ! А може би за това колегите му (лудите ) му се радват толкова !Малко ли е -луд министър !
oooooooooo

2015.06.17 | 00:49

4
Боклук...
Майооо!

2015.06.17 | 00:49

3
Скрий са ма!
ррррррр

2015.06.16 | 20:07

2
Луд умора няма
ще призовава...

2015.06.16 | 20:07

1
докато налапа кокала. После ще го иска и тя същото... Както с Белене. До петък вечерта - ще строим... в понеделник след като видяха резултатите - няма да строим - завой на 180 градуса... Превратаджийка подла...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини