Аутсорсинг индустрията инвестира в големите градове извън София

  • 15 юни 2015 17:36

  • 1736
  • 0
Аутсорсинг индустрията инвестира в големите градове извън София
©

Качествените офис площи са ключов ресурс, за да се привлече инвестиционният интерес към Пловдив от страна на аутсорсинг индустрията. Градът вече се утвърди като индустриална столица и сега се фокусира и към новите бизнес възможности. Според данни на местната администрация, към момента над 4000 души са заети в тази индустрия.

Темата беше дискутирана на втората годишна среща на аутсорсинг идустрията. По време на събитието бяха изтъкнати предимствата на градовете извън София и конкретно на Пловдив. Участниците се обединиха около разбирането, че водеща е инфраструктурната обезпеченост. Като пример беше посочен проекта „Офис Парк Пловдив”, който е най- модерната бизнес сграда, която се строи в града. Тази инвестиция е предпоставка за привличане на потенциални инвеститори. Очаква се сградата да привлече компаниите от ИТ бранша, които в последните месеци все по-често разглеждат Пловдив като нова инвестиционна дестинация. Инвеститорът в „Офис Парк Пловдив” е „Галакси Инвестмънт груп”, която има опит в реализирането и управлението на подобни проекти. От компанията коментираха, че изключително залагат на развитието на Пловдив като аутсорсинг дестинация. Компанията стопанисва Роял Сити Бизнес Парк, в която се помещават компании от аутсорсинг бранша като „Scale Focus” и „Софика”.

От „Галакси Инвестмънт Груп” са убедени, че инвестицията в нова офис сграда ще съживи икономиката в града и ще помогне за разкриването на много нови работни места. В настоящата година се забелязва промяна в търсенето на компаниите, които за първи път стъпват на пазара в България. Компаниите не се спират само на София като място за инвестиции, но все по-често правят проучване и на пазарите в другите големи градове извън София.

Последвайте канала на

Novini.bg
1736 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини