Заливат София с асфалт за 100 милиона лева

  • 15 юни 2015 07:56

  • 2002
  • 2
Заливат София с асфалт за 100 милиона лева
©

Асфалт за 100 млн. лв. ще бъде излят по ключовите столични шосета през това лято. Това каза вчера шефът на дирекция „Транспорт и инфраструктура” Васил Начевски.

В края на април общината стартира ремонта на „Цариградско шосе”, като майсторите са затворили за движение северното пътно платно между моста на р. Искър и Околовръстен път. Тапа по основната артерия на града има и в участъка между бул. „Яворов” до ул.” Алфред Нобел”. Леенето на асфалт по „Цариградско шосе” трябва да приключи до 15 септември, а след това ще има само довършителни работи около локалите, пише "Монитор".

От сряда блокадата тръгна и по кръговото около Руски паметник. Точно там се очаква и да се образуват най-големите опашки. Причината е, че освен асфалт там ще има и подмяна на остарялата ВиК мрежа и кабелите за ток и осветление. Ще бъде изместен и трамвайният релсов път в локално платно от страната на Петте кьошета. Цялата блокада ще трае точно 70 дни.

Ремонтите заради нова спирка на метрото продължават и по бул. „Черни връх”. Там до 31 юли е забранено движението на коли по западната лента преди кръстовището с ул. „Сребърна”. За да има движение в участъка е изградена временна лента, която минава по бившия пазар. Задръстванията по бул. „Александър Малинов” ще продължат до началото на септември.

Тогава трябва да е завършен ремонтиращият се повече от година булевард, който поема почти целия трафик в района. От 15 май започна работата по „Малинов” в отсечките между „Цариградско шосе” и „Андрей Сахаров” и изграждането от ул. „Балан” до Южната дъга на Околовръстното шосе. След ремонта булевардът ще бъде с две платна от по три ленти, като при Бизнес парка ще има и локали.

През тази година ще се ремонтират и 30 улички в кварталите. „Основните дейности ще са подмяна на настилки, отводняване на шахтите и ремонт на тротоарите”, обясни инж. Начевски. Новите улици между блоковете ще са в районите „Студентски”, „Надежда”, „Овча купел”, „Връбница”, „Люлин”.

Работим по сигнали на граждани до Столичния инспекторат и КАТ на места, които наистина са аварийни и затрудняват движението и безопасността на трафика, обясниха от „Московска” 33. Районните кметства трябва да преброят и измерят най-проблемните ями по шосетата. Запълването на дупките ще се прави по график, като с приоритет ще бъдат дълбоките пукнатини и тези по най-натоварените трасета. До 15 септември ще са готови и новите улици между блоковете.

През следващата седмица машините ще на улица „Равнище” в кв. „Горна баня”. Нови ще са и трасетата „Христо Ковачев” в „Оборище” и „Петуния” в с.Волуяк.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2002 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
иво

2015.06.20 | 06:31

2
А това, че циганите вилнеят в цялата държава-много важно, асфалт му е майката, там е далаверата!

2015.06.15 | 17:54

1
ЕЕ нали трябва депутатите да карат по равни пътища, се пак не може рискуват да си начупят колите...

Добави коментар

Водещи новини