Рашидов изрази съболезнованията си към семейството и близките на Борис Гуджунов

  • 14 юни 2015 15:18

  • 2561
  • 2
Рашидов изрази съболезнованията си към семейството и близките на Борис Гуджунов
©

"Българската култура, българската популярна музика претърпя поредната тежка загуба - напусна ни един легендарен певец, един изключителен талант и много чувствителен човек". Това се казва в съболезнованието на министъра на културата Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко към семейството и близките на големия български певец Борис Гуджунов, който почина днес на 74 години, съобщиха от отдел "Връзки с обществеността" на Министерството на културата.

Скърбя заедно с Вас от загубата на големия български музикант Борис Гуджунов - една от емблематичните и много обичани звезди на българската естрада, който е свързан и с голяма част от нейната история, посочва Рашидов. "Макар че съдбата му поднесе не едно изпитание, с високия си дух Борис Гуджунов съумяваше винаги да отстоява каузата на своята професия като мисия - мисията да споделя магията на музиката и да въвлича все повече хора в нейния приказен свят, в който винаги има място за надежда.

Той вярваше, че мисията на музиката е да прави хората и по-добри, по-отговорни, по-искрени и по-честни", отбелязва министърът.

Той допълва, че едва ли има и българин, който да не пази сантиментални спомени от поне една песен на Борис Гуджунов, и посочва, че няма да забравим и за неговите великолепни изяви с колегите и приятелите му Боян Иванов и Борислав Грънчаров, с които заедно формираха легендарното трио "Бо-Бо-Бо".

Неговото дарование и обаяние, неговите заслуги за българската популярна музика отреждат достойното му място сред изтъкнатите личности, с голям принос за българската култура, заявява министър Рашидов. От Министерството на културата припомнят, че Борис Гуджунов е награждаван със "Златен век" - най-високото отличие на МК, за големия му принос в развитието на българската култура. На 31 март певецът е отличен и с почетна грамота на Министерството на културата за високите си постижения в областта на музикалноизпълнителското изкуство.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2561 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.26 | 19:43

2
отиде си без пенсия ... много го цените, няма що! лицемери

2015.06.26 | 19:36

1
ti se skrii ma tursko tikvenska kurvo-smurdi6

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини