Над 70 души са се обадили за предполагаемия убиец на Георги

  • 13 юни 2015 14:40

  • 3551
  • 5
Над 70 души са се обадили за предполагаемия убиец на Георги
©

Около 70 души са се обадили, за да съобщят, че имат информация за младежа, който е бил заснет да тича в Борисовата градина малко след убийството на 16-годишния ученик Георги. Това са сигналите само до късния следобед вчера. Някои от тях са отпаднали веднага, тъй като са звучали абсурдо. Имало обаче и сериозни данни, които се очаква да помогнат за разплитането на проестъплението, са споделили разследващи пред "Телегарф".

Част от гражданите вече са били викани за разпит в полицията. МВР разпространи в четвъртък клип от няолко секунди на късо подстриган младеж по дънки, маратонки и раница на гърба с молба, всеки, който го познава да се обади на тел. 112 или в някое РПУ при гарантирана анонимност. Издирваният е сниман от 2 камери.

Първата гледа към паркинга на БНР, намиращ се срещу пътеката, по която се стига до местопръстлението.

Покрай нея момчето минава подтичвайки. Следващата, която го е заснела, е от страната на автокъща "Капитолия", но образът от нея е неясен. Оттам вече следите му се губят. В съобщението на МВР се посочва, че лицето се издирва като свидетел. Причината е, че засега няма друго доказателство срещу него освен записа от тези две камери.

Снимките обаче могат само да ориентират разследващите убийството, но не и да бъдат доказателство в съда заради лошото си качество.

"За да вържем този слечай трябва да се свърши още голям обем от задачи, засега имаме насока и работим активно", са коментирали участници в разследването.

"Съседи и хора от приятелския кръг трябва да го разпознаят", допълват те.

На някои граждани обаче всеки втори късо подстриган тийнейджър им изглеждал като младежа от снимката. Разследващите са прегледали и близо 1 гигабайт клипове от други охранителни камери на частни сгради и държавни институции с надеждата някоя да е заснела същото лице, което тича по бул. "Драган Цанков" към телевизионната кула.

До момента хипотезата е, че издирваният не е бил познат на убития Георги, защото снимката е била показана на ученика, но никой не е разпознал момчето и не е потвърдил, че се е движил в компанията или приятелския кръг на жертвата. Снимката е изпратена и в Гранична полиция с цел да се следи за подобно лице на границите.

Последвайте канала на

Нора Виткова
3551 5

Коментари 5

Добави коментар
хатакларъ УМРЯ СЪС 2% НА РЯЗАНИЯ НА ДОГАН хахахаха

2015.06.15 | 10:09

4
УБИЕЦЪТ Е ОТ хатакларъ
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.06.15 | 10:10

5
IALOVIA PEDERAST BOIKO ANALA E YBIECA

2015.06.15 | 00:14

3
Взеха 16 милиарда лева и нормални камери няма. Полицията се ръководи от определени фигури, които са части от властта. Ние нямаме полиция, нито министри
Баси

2015.06.15 | 00:14

2
"Съседи и хора от приятелския кръг трябва да го разпознаят", Още разчитат на доносничеството, вместо да пологат реални усилия.
закос

2015.06.14 | 18:04

1
щом сам не се е явил значи на 100% е тои ;) сигорно няма човек да не го е гледал клипа :)

Добави коментар

Водещи новини