Шофьор на автобус в Бургас затисна с вратите бременна майка

  • 10 юни 2015 16:40

  • 2285
  • 0
Шофьор на автобус в Бургас затисна с вратите бременна майка
© Булфото

Припрян шофьор на градския транспорт в Бургас затисна с вратите на автобуса бременна майка с малко момиченце.

Ужасена, Елеонора Соннек разказва, че я спасили възгласите на останалите пътници.Ето какво разказва пред „Флагман” Елеонора:

„Днес бях при майка си в минно селище Черно море. Прибрах се към Бургас с линията в 11 часа. Пътувах с малката си дъщеричка. Впечатление ми направи, че шофьорът на автобуса кара много бързо. Почти не спираше на спирките, отваряше вратите за по няколко секунди и веднага потегляше. И тъй като трябваше да сляза на Военна болница, реших много по-рано да се подготвя и да отида да вратите. Сигурна съм, че той ме видя, но за моя изненада не спря, а само леко намали, отвори вратите, детето слезе, а аз тъкмо се канех да направя крачка напред и се оказах затисната между двете врати“, разказва Елеонора.

Докато тя е била заклещена е държала дъщеричката си за ръката, а автобусът макар и с бавна скорост се е движил. Само възгласите на пътуващите са подсказали на шофьора, че има нещо нередно и е нужно да спре. „Живея от дълги години в Германия и се прибирам за кратко в Бургас. Автобусният парк е на много високо ниво, вътре е чисто, шофьорите са спретнати, но поведението им е отвратително“, допълни Елеонора.

Нейна проверка показала, че автобусът е управляван от дългогодишния служител на „БургасБус“ Митко Табаков. Тя е подала сигнал срещу него, който в момента се разглежда от ръководството на общинската фирма. „Изискал съм обяснение от водача и кондукторката. Имаме си вътрешни правилници и ако той се окаже виновен – ще си отнесе наказанието“, каза зам.-директорът на „БургасБус“ Драгомир Чайков. Той подчерта, че за съжаление все още няма система за видеонаблюдение в автобусите, която ще е и допълнителна гаранция за качествено обслужване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2285 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини