Плевнелиев: Надявам се да позиционираме България като едно добро място за правене на бизнес

  • 10 юни 2015 16:34

  • 1079
  • 7
Плевнелиев: Надявам се да позиционираме България като едно добро място за правене на бизнес
©

Възможностите на България да задълбочи икономическите си връзки с държавите от Латинска Америка и Карибския басейн ще бъдат сред обсъжданите теми от президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното по време на предстоящите му разговори в Брюксел, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

 Плевнелиев е в белгийската столица за участие в Срещата на върха на Европейския съюз с Общността на държавите от Латинска Америка и Карибите (ОДЛАК).

Държавни и правителствени ръководители на 61 държави от ЕС и Латинска Америка и Карибския басейн ще вземат участие в срещата на високо равнище в Брюксел. „Надявам се да успеем да позиционираме България като едно добро място за правене на бизнес“, обобщи очакванията си от срещата президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Заявката на страната ни са ниските данъци, най-ниските разходи и възможностите, които предлагаме за правене на бизнес в ЕС. България е стабилна и предоставя изгодни условия за страните от Латинска Америка и Карибите да позиционират търговските си пътища през страната ни“, коментира президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното пред български журналисти в Брюксел.

„Годишният стокообмен на България с Латинска Америка е едва около 230 млн. щ. д. и няма как да бъдем доволни от това, можем много повече. Същевременно ЕС е първи търговски партньор на този регион и можем да постигнем повече като използваме платформата на ЕС да задълбочим търговско-икономическите си връзки“, допълни президентът.

В рамките на Срещата на върха ЕС-ОДЛАК се очаква президентът да обмени мнения със свои колеги от Мексико, Бразилия, Чили, Аржентина. Това са страните, които формират най-голям дял от българския експорт за региона.

„Перспективите за българската икономика се изразяват във все по-активните български компании и в увеличаващия се износ. В последните години наблюдаваме отваряне на българския бизнес към нови пазари. Страната ни може да предложи високо качество в областта на информационните и комуникационните технологии, образованието, машиностроенето, възобновяемите енергийни източници, инженеринга, земеделието и производството на храни“, каза още президентът Плевнелиев.

Електронното гласуване е бъдещето. Предстои да бъде въведено в много държави и технологиите го позволяват, коментира президентът по повод предложения от него референдум, който да се проведе заедно с местните избори на 25 октомври.

„Дължим това на българите, които пътуват по света и искат да видят държавата на тяхна страна. Те трябва да се възползват от конституционното си право да гласуват, независимо в коя точка на света се намират“, подчерта президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Не поставям под съмнение възможностите на съвременните технологии да гарантират сигурността и честността на вота в много по-голяма степен при електронното гласуване, отколкото при вота с бюлетини“, категоричен беше държавният глава.

Президентът даде пример с Естония, където електронното гласуване е въведено още през 2005 година.
 

Последвайте канала на

1079 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Р

2015.06.11 | 17:46

7
Палячо
бай Данчо

2015.06.11 | 17:46

6
Тоя и сам не си вярва на глупостите дето ги плещи...
naco

2015.06.11 | 17:46

5
Г-н ПРЕЗИДЕНТ,но преди това трябва да ОБЯСНИТЕ,що е това БИЗНЕС и "БИЗНЕС" в България!
русофил - предател

2015.06.11 | 17:45

3
ние искаме москвичи и мизерия по комунистически
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.06.11 | 17:45

4
V YSTATA KURVOOOOOOOOO ROSKO ANALA

2015.06.11 | 17:45

2
тоя палячо като му видя снимката и ми се допикава
лоло

2015.06.10 | 22:48

1
да ти го позиционирам в педерастката уста нещастник смотан

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини