Заловиха телефонен измамник

  • 24 октомври 2011 16:17

  • 1172
  • 0
Заловиха телефонен измамник
©

Софиянец бил задържан в Четвърто районно управление за телефонна измама.

При обиск у него били открити 3000 лева белязани банкноти. В събота около обяд в полицията сигнализирал 66-годишен софиянец, който разказал за обаждане от непознат мъжки глас на домашния му телефон. Непознатият действал по познатата схема - представил се за полицай и съобщил, че дъщерята на възрастния мъж блъснала дете с автомобила си и са необходими 3000 лева, за да бъде прекратено разследването.

Съобразителният човек веднага изтичал до районното управление и след светкавичните действия на криминалистите авторът на деянието бил заловен, след като получил белязаните пари на „Моста на влюбените” до НДК. 21-годишният С.З. бил задържан в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа.

Младежът се опитал да заблуди служителите като разказал, че докато се разхождал в района на НДК, непознат му предложил да изкара 100 лева като пренесе пакет. По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК. Материалите били докладвани в Софийска районна прокуратура, а младежът – привлечен в качеството си на обвиняем с наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1172 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини