Забранява се брането на липов цвят в Стара Загора

  • 10 юни 2015 12:29

  • 1490
  • 0
Забранява се брането на липов цвят в Стара Загора
©

Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров се забранява чупенето на клони и брането на цвят от липи, растящи върху общинска или държавна собственост в общината, съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Не се допуска и събирането и използването на липов и цветен прашец от прилежащите площи /тротоари, улици и др./ с липова дървесна растителност.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на началника на отдела "Опазване на обществения ред и управление при кризи" на Община Стара Загора.

Заповедта е съставена на основание чл. 44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация и във връзка с чл. 19, ал. 2 от Наредбата за обществения ред в Община Стара Загора, чл. 9 от Закона за лечебните растения, чл. 3 от Наредба номер 2 за правилата и изискванията за събиране на билки и генетичен материал от лечебни растения и чл. 18, т. 1 и т. 7 от Наредбата за изграждане и опазване на озеленените площи и растителността на територията на Община Стара Загора.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини