Закопчаха непълнолетен крадец в София

  • 24 октомври 2011 15:03

  • 608
  • 0
Закопчаха непълнолетен крадец в София
©

Непълнолетен грабител, стар познайник на полицията, бил заловен от полицейски автопатрули на Девето районно управление след извършване на поредното престъпление.

Момчето било задържано за 24 часа и привлечено в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198 ал. 1 от НК.

Инцидентът станал в петък следобед пред бл. 329 на ж.к. „Люлин”. Пострадалата 54-годишна жена телефонирала в полицията, че докато се прибирала, натоварена с торби в двете ръце, била нападната от младеж, който дръпнал шала й и издърпал златния й синджир от врата. Нападателят действал много бързо, но потърпевшата успяла да го види и когато след минути пристигнали полицаите, тя дала много точно описание. Автопатрулите блокирали района и скоро заловили двама младежи – Ц.Д. /26 г./ и 16-годишният му брат.

В хода на разследването станало ясно, че автор на грабежа бил непълнолетният. Междувременно той успял да свали зеления суитчър, с който бил облечен по време на грабежа и го носел в ръка. Жертвата разпознала нападателя и той бил задържан с полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление.

Двамата братя са стари познайници на полицията – Ц.Д. е известен за кражби и грабежи, а непълнолетният е контингент на Детска педагогическа стая за същите престъпления. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура, момчето било привлечено в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 198 от НК с взета мярка за неотклонение „Надзор на инспектор от Детска педагогическа стая”.

Последвайте канала на

Десислава Станева
608 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини