100 демонстранти се опитаха да блокират магистрала в Германия, за да попречат на срещата на Г-7

  • 07 юни 2015 13:11

  • 1480
  • 4
100 демонстранти се опитаха да блокират магистрала в Германия, за да попречат на срещата на Г-7
© gettyimages

Над 100 демонстранти се опитаха да блокират федералната магистрала край Гармиш-Партенкирхен, която води към замъка Елмау, където днес се открива срещата на върха на Г-7, предадоха световните агенции.

Органите на реда се намесиха своевременно и попречиха на демонстрантите да изпълнят намерението си. По този път преминават делегациите на страните, участващи във форума на върха. Заради опита за блокиране на пътя някои от лидерите от Г-7 изминаха финалния участък от пътя до Елмау с хеликоптери, посочва Ройтерс. ТАСС уточнява, че в Германия вече са пристигнали премиерите на Канада и Япония, американският президент и италианският му колега. Очакват се само лидерите на Франция и на Великобритания.

В село Оберау 60 антиглобалисти се опитаха да блокират и железопътната линия, но и там полицията се намеси навреме да предотврати блокадата. Въпреки това за кратко движението на влаковете беше преустановено. Сега над линията патрулират вертолети на силите на реда. Около 300 противници на Г-7 тази сутрин тръгнаха на протестен поход в района на Елмау, който е на около 10 километра от Гармиш-Партенкирхен. Организаторите смятат, че през деня към похода ще се присъединят 2000 души. Властите обаче са забранили организирането на протести в непосредствена близост до замъка.

Същевременно стана ясно, че протестният палатков лагер, който антиглобалисти издигнаха насред полето в района на Гармиш-Партенкирхен, вчера едва не беше евакуиран заради силни дъждове. Много от обитателите на лагера го напуснаха и прекараха нощта на местната гара. Днес участниците в срещата на върха ще имат две работни заседания и работна вечеря. На тях ще се обсъждат външнополитически теми, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1480 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.06.08 | 11:01

3
tez li shte voiuvat s russiia
джими

2015.06.08 | 11:01

4
Първо тук пишем на БЪЛГАРСКИ. И второ , единственото за което мислиш е воина, понеже нищо друго няма в кухата ти тиква.

2015.06.08 | 11:01

2
Тук в България всеки недоволен от нещо затваря магистрали и пътища. Крайно време е полицията да спре да толерира такива мероприятия,не може да пътувам с дете в колата и да чакам на пътя 3 часа заради трима недоволни,има си законови начини на протест.
реал

2015.06.08 | 11:00

1
А нещо за другите ,хиляди, протестиращи ?

Добави коментар

Водещи новини