Иззеха 280 литра контрабанден алкохол и близо 8000 къса цигари без бандерол

  • 05 юни 2015 14:51

  • 1365
  • 0
Иззеха 280 литра контрабанден алкохол и близо 8000 къса цигари без бандерол
©

Полицаи от София иззеха 280 литра контрабанден алкохол и близо 8000 къса цигари без бандерол при полицейски операции, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-София.

Вчера, в хода на акция за противодействие на нелегалната търговия с акцизни стоки, служители на икономическа полиция в ОД на МВР - София и РУ-Правец инспектирали заведение в Правец. В склада на обекта са намерени 600 къса цигари без акцизен бандерол от различни търговски марки. При последвала проверка в къщата на собственика са установени и иззети още 7200 къса контрабандни цигари. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от Наказателния кодекс.

Междувременно, при полицейска операция срещу незаконното съхранение и разпространение на акцизни стоки, служители на икономическа и криминална полиция в РУ-Самоков извършили проверка в апартамент на ул. „Цар Борис III“. От жилището на 60-годишния мъж са конфискувани 27.8 литра високоградусов алкохол без български бандерол, разлят в пластмасови бутилки.

Последвало претърсване и в избеното помещение, стопанисвано от мъж. Оттам са иззети още 253 литра високоградусов алкохол без бандерол, празни пластмасови бутилки и стъклени бурканчета с прахообразно вещество с надпис „мастика“ върху капачките, както и есенции с мирис на ракия и водка. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 234 от НК. Уведомена е Районна прокуратура-Самоков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1365 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини