Седем убити в Тайланд

  • 24 октомври 2011 11:15

  • 681
  • 0
Седем убити в  Тайланд
© gettyimages

Най-малко седем души бяха убити при три почти едновременни нападения, включително две бомбени атаки, в Южен Тайланд, който от 2004 г. е сцена на бунтове, съобщи АФП.


Преоблечени като жени въоръжени нападатели, качени в три пикапа, открили огън срещу контролен пункт в главния град на провинция Наративат. Убити са двама полицаи. Почти веднага след това в съседен супермаркет избухнало взривно устройство, последвано от второ - в друг супермаркет, на 300 метра по-далече. Избухнал пожар, който обхванал съседните сгради и бил изгасен след тричасови усилия, посочва полицията. В първия магазин били намерени овъглените трупове на собственика и на една учителка, а във втория - телата на семейство и сина им. При атаките, извършени за по-малко от половин час, са пострадали още седем души, които са получили изгаряния.
Над 4800 души са от януари 2004 г. насам жертвите на бунтовете в този район на Тайланд, който до началото на 20-ти век е част от Малайзия и където бунтовнически групи се борят срещу господството на Банкок.

Конфликтът е с политически характер, но има и религиозно измерение, тъй като преобладаващият етнос е малайски с мюсюлманско вероизповедание, а останалата част от населението са тайландци будисти.

Последвайте канала на

БТА
681 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини