Служебният ректор на Стопанската академия: Ще се опитам да вляза в кабинета си

  • 04 юни 2015 08:40

  • 995
  • 0
Служебният ректор на Стопанската академия: Ще се опитам да вляза в кабинета си
©

„Ще се опитам да вляза в кабинета си, трябва да изпълня заповедта на образователния министър”, разказа в „Здравей, България” по Нова телевизия проф. Иван Върбанов, който беше назначен от МОН за служебен ректор на Стопанската академия в Свищов заради оспорването на избора на 35-годишната проф. Теодора Димитрова.

В сряда проф. Върбанов се опита да заеме поста си. Бившият ректор на академията Величко Адамов обаче отказа да приеме назначения от министерството негов наследник. „Ще искам лична среща с проф. Теодора Димитрова”, обясни той в "Здравей, България".

„Аз имах съмнения, че Величко Адамов чрез проф. Димитрова се опитва да управлява отново Академията и тези ми съмнения вчера се потвърдиха напълно. Аз нямам проблем с проф. Димитрова, ние имаме проблем с нейния избор”, добави проф. Върбанов.

„Аз подадох сигнал за опит за възпрепятстване на встъпването ми в длъжност и искане към Районната прокуратура и Районното управление на МВР за проверка и установяване на данни за самоуправство”, разказа проф. Иван Върбанов.

До разправиите в Академията се стигна, след като група преподаватели заведоха дело срещу нарушаване на правилата при избора на ректор. Явно гласуване, вместо тайно и липса на нов Студентски съвет, който да участва в изборите, са сред основните им мотиви.

Последвайте канала на

Десислава Станева
995 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини