Дмитрий Медведев разказа за ползата от бадминтона

  • 24 октомври 2011 09:55

  • 1077
  • 0
Дмитрий Медведев разказа за ползата от бадминтона
©

Руският президент Дмитрий МедведевДмитрий МедведевДмитрий Медведев - трети президент на Русия, роден на 14 септември 1965 г. в Ленинград, сега пусна в блога си клип, в който разказва колко е важно да се играе бадминтон, пише газета.ру.

Облеченият в спортен екип държавен глава държи ракета в ръка и казва: "Скъпи приятели, сега ще видите филм за бадминтона. Това е игра, която всички я познават. Ето защо тя се практикува у дома, в парковете, училищата и университетите. Играта се появила отдавна, тя има корени в Азия, Китай, Индия, в Древна Гърция, но по-късно е дошла и в Европа. Оттогава тя е много популярна. Само да кажа, че в света има над 150 федерации", казва той.

По-късно президентът продължава и твърди, бадминтонът е полезна не само за здравето, но и помага за бързото взимане на решения. "Този, който играе добре, той може да взима бързи решения. Защото има воля да постига резултати. Но не всеки може да играе бадминтон, подчертава Медведев. И още нещо, което е любопитно. Първият космонавт Юрий Гагарин обичаше тази игра и е бил добър спортист", завършва президентът на Русия.  В блога има и снимка как той и премиерът Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 играят бадминтон.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1077 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини