Осъден доживот убиец нападна надзиратели

  • 03 юни 2015 15:51

  • 2892
  • 1
Осъден доживот убиец нападна надзиратели
© Булфото

Убиец, изтърпяващ доживотна присъда без право на замяна в затвора в Пазарджик, получи ново наказание от 1 г. за нападение на надзиратели, съобщава 24 часа.

През 2004 г. Добри Куртев получи най-тежкото наказание, прилагано у нас, за предварително планираното, умишлено убийство на учителя на Борис Бишуров на автогарата в Пазарджик. Тогава в съучастие с друг мъж Куртев примамва учителя да се почерпят, след като разбира, че е взел заплатата си, намушква го многократно с нож и разбива главата му с паве.

В края на май, м.г., затворникът напада с юмруци надзирател, който идва със свой колега да го изведат на дневна разходка в карето на затвора. Причина за свадата става прашка, която Куртев си приготвил, за да цели друг затворник в карето, понеже викал насън в съседна килия и му пречел да спи. При опит да му бъде отнето самоделното оръжие, което е категорично забранено в затвора, става меле, при което двамата служители на затвора получават различни наранявания. Куртев все пак е усмирен и оставен в единичната си килия. През 2006г. Добри Куртев бе един от инициаторите на бунт в пазарджишкия затвор с искане за подобряване на условията. Тогава с други затворници си зашиха устните и отказваха да се хранят.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2892 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
лесно решение

2015.06.04 | 08:23

1
физическо ликвидиране както е във Китай и куршума да го платят роднините.

Добави коментар

Водещи новини