Замразяването на яйцеклетки помага при отлагане на майчинството

  • 02 юни 2015 20:07

  • 2080
  • 1
Замразяването на яйцеклетки помага при отлагане на майчинството
© Getty Images/Guliver

Замразяване на яйцеклетки помага на много жени, решили да отложат майчинството. Все повече жени раждат след 40-годишна възраст, но поради социални и медицински причини някои от тях не могат да станат майки, съобщава БТВ.

Статистиката сочи, че 9 на сто от жените смятат кариерата за по-важна от това да станат майки. Близо половината отлагат майчинството заради финансови и материални проблеми.

Медицината предлага замразяването на яйцеклетки като начин да се отложи майчинството. Това, обаче води до намаляване на шансовете за успех. Криобиологията е развила възможността яйцеклетки да бъдат замразявани в по-ранна възраст. Така шансовете за майчинство се запазват за по-късен етап.

Пробите с яйцеклетки се съхраняват при специални температурни условия от -196 градуса по Целзий. Една проба може да се пази най-много 5 години преди яйцеклетките да бъдат събудени. Според социолози много малко жени са добре информирани какви са шансовете им да станат майки в по-късна възраст. Статистиката сочи, че много от тях не знаят, че след 35-годишна възраст възможността да родят здрави деца рязко намалява.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2080 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
1

2015.06.03 | 12:54

1
Стига сте писали и преписвали глупости! НИЩО вярно няма в това! Обират Ви генетичният материал+стрес, който ви налагат излишно! После продават на черно материала Ви зад граница и Ви имплантират (АКО ИЗОБЩО ВИ ИМПЛАНТИРАТ) чужди яйцеклетки! Стига сте вярвали на лъжи! Този бизнес процъфтява!

Добави коментар

Водещи новини