Москов: Няма по-добър подарък за всеки родител от това децата му да са здрави

  • 01 юни 2015 16:53

  • 2154
  • 2
Москов: Няма по-добър подарък за всеки родител от това децата му да са здрави
© Булфото

Изписаха най-малкият трансплантиран пациент у нас. Детето постъпва преди два месеца в много тежко състояние в болница Лозенец, където претърпява трансплантация на черен дроб. Трансплантацията продължава 17 часа, предаде репортер на Новини.бг.

Също много тежък е и следоперативният период. Но днес, в деня на детето, в присъствието на министър Москов бе изписан малкият Виктор.

Донор е бащата на детето. Малко са случаите в света на трансплантация на черен дроб на такава възраст след чернодробна кома, причинена от хепатит В. Родителите разказаха че чуват най-страшното, но благодарение на уникалната операция, извършена в болница Лозенец, детето се възстановява.

Това е предизвикателство и изпитание за всяка система на здравеопазване и е безспорен успех на българската медицина. Фактът, че в България успяват да се справят с такива тежки случаи, ни нарежда до добре организираните и функциониращи системи на здравеопазване в Европа и света. Българските лекари и медицински работници показват своя висок професионализъм и умения.

Няма по-добър подарък за всеки родител от това децата им да са здрави, каза министър Москов.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2154 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.01 | 19:40

2
ДОКТОР ХАОС НЯМА ДЕЦА НО ИНАЧЕ ГИ РАЗБИРА НЕЩАТА.

2015.06.01 | 19:36

1
Няма по добър подарък за всички деца и родителите им също да са здрави

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини