КЗП проверява детските стоки

  • 29 май 2015 12:20

  • 877
  • 0
КЗП проверява детските стоки
©

Комисията за защита на потребителите подема масирана кампания от 1 юни. Инициативата идва с началото на лятната ваканция на децата и ще бъде насочена към такъв тип стоки за учениците, които са свързани с тяхното свободно време, съобщи КЗП.

Инспектори от всички областни звена на Комисията за защита на потребителите ще се включат в кампанията. От понеделник те ще проверяват всички магазини на територията на цялата страна за нередности при продажбата на скейтборди, ролери, тротинетки и колела.

Идеята на регулатора е в началото на ученическите ваканции, по време на които децата прекарват по-голямата част от свободното си време навън, те да се уверят, че въпросните стоки по магазините са безопасни за тяхното здраве.

Кампанията ще обхване колкото е възможно повече търговски обекти, които предлагат именно такива стоки. Ще се следи и дали продаваните ролери и тротинетки отговарят на общите европейски изисквания и стандарти.

Наскоро председателят на КЗП Димитър Маргаритов оповести, че в началото на летния туристически сезон започват проверки на безопасността на аквапаркове и на атракционни съоръжения.

Инспекторите ще следят също категоризирани ли са хотелите и заведенията в морските курорти и отговарят ли предоставяните в тях услуги на дадената им категория.

Последвайте канала на

877 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини