Митничари спипаха 14 820 ампули анаболи (снимка)

  • 27 май 2015 15:36

  • 1132
  • 0
Митничари спипаха 14 820 ампули анаболи (снимка)
©

Митничарите на Дунав мост 2 задържаха рекордно количество контрабандни анаболи, съобщават от Агенция „Митници". Мобилна група от Териториално митническо управление-Лом спряла за проверка товарен микробус със словашка регистрация. В него по документи се превозвали палета с кучешка храна за Словакия.

Митничарите са получили съдействие от гранични полицаи от Видин и са извършили проверка. При нея инспекторите са установили, че в двата палета, под пакетите с храна за кучета, са скрити кашони. В тях имало ампули с хормоналния препарат Norditropin SimpleXx 15mg/1,5ml - анаболен стероид, съдържащ хормон на растежа и използван за натрупване на маса при фитнес упражнения.

От агенция „Митници" поясняват, че общото количество на задържаната пратка е 14 820 ампули. Те са опаковани в картонени опаковки със съответните надписи и инструкции за употреба на турски език.

Митничарите са установили, че фирмата-изпращач не съществува. Това е станало причина контрабандната стока и микробусът да бъдат задържани.

Пояснява се, че пазарната цена на една оригинална ампула от 15 mg от същия препарат е над 1000 лева.

Предстои да се установи дали ампулите са оригинални и дали съдържанието им отговаря на описаното в листовката, уточняват митничарите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1132 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини