11 нелегални имигранти задържаха при спецакция в Ямболско

  • 27 май 2015 12:18

  • 881
  • 0
11 нелегални имигранти задържаха при спецакция в Ямболско
©

Полицейската операция за противодействие на засиления миграционен натиск от Турция към България и незаконното пребиваване на чужденци на територията на Ямболска област е реализирана вчера под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

8 от задържаните чужденци били установени в две групи близо до Ямбол и с. Окоп. Те били без документи за самоличност, обяснили, че са граждани на Ирак. Предадени са за настаняване в Разпределителен център – Елхово, където ще продължи и работата за установяване на самоличността им.

Други трима нелегални имигранти били задържани, заедно с 24-годишен български гражданин, в момент на транспортирането им към вътрешността на страната. Около 18.30 ч., в близост до с. Козарево, шофьорът на лек автомобил „ВАЗ”, със софийска регистрация, не спрял на подаден от служители на РУ Тунджа сигнал със стоп палка.

Минути по-късно, движейки се към центъра на селото, той изгубил управление над автомобила и се блъснал в тротоара. Преследващите го униформени заварили в близост до колата тримата чужденци, които също били без документи за самоличност, по техни данни - афганистански граждани.

Водачът – Л.М. на 24г. от София успял да избяга и направил опит да се укрие. В хода на предприетите бързи заградителни действия той бил засечен и задържан. На местопроизшествието е извършен оглед. Незаконно пребиваващите чужденци и Л.М. са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.
 

Последвайте канала на

881 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини