Полицията в Малайзия е открила 139 гроба с останки на имигранти

  • 25 май 2015 09:17

  • 1490
  • 0
Полицията в Малайзия е открила 139 гроба с останки на имигранти
©

Полицията в Малайзия е открила близо до границата с Тайланд 139 гроба с останки на имигранти. В някои от гробовете имало повече от едно тяло, предаде Ройтерс. Гробовете са били открити в 28 трафикантски лагера на около половин км от границата в северната част на Малайзия.

Полицейски говорител уточнил, че операцията по разкриване на гробовете е започнала на 11 май. Единият от тях бил само на 100 метра от масов гроб, открит по-рано този месец в Тайланд, от който бяха ексхумирани 26 тела.

Югоизточна Азия преживява хуманитарна криза, предизвикана от нелегалния трафик на хиляди бежанци от Мианма и Бангладеш, прехвърляни в Малайзия и Индонезия през Тайланд. Повече от 3000 мигранти, повечето от мюсюлманската етническа група рохинги, останаха блокирани на лодки в морето този месец, след като властите в Тайланд предприеха енергични мерки срещу трафикантите.

Разбиването на трафикантските мрежи имаше негативен ефект за много от мигрантите, които сега са изоставени в морето в лодки, които ООН нарече "плаващи ковчези".

Последвайте канала на

Нора Виткова
1490 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини