Ротондата пред Централна гара става висяща градина

  • 21 май 2015 11:04

  • 2136
  • 0
Ротондата пред Централна гара става висяща градина
©

Пространството около Ротондата пред Централна гара в столицата ще се превърне във висяща градина. Естакадата от цветя ще скрие неработещия от години фонтан, точно като едно от древните чудеса на света - Градините на Семирамида край Вавилон.  

Според сметките на експертите, за да се възстанови водната стена, която е работела през 70-те години, и тя да бъде безопасна ще са нужни около 200 000 лв.

От два месеца 4-те пешеходни входове се пазят от камери, а освен това там има екип на общинска полиция, обясни шефът на дирекция „Ред и сигурност в общината” Красимир Димитров. За безопасността на хората се грижат и полицаите от СДВР.

В момента с европари се прави и мегаремонт на Централната жп гара. Според проекта основната сграда ще бъде от метал и стъкло.

Напълно обновени ще са и подлезите и чакалните. Гарата ще има нови информационни табла, ескалатори, асансьори и други съоръжения за хора със затруднена подвижност. Сред новите придобивки ще бъде и детски кът. В новата гара ще бъдат разположени няколко ресторанта, вериги за бързо хранене, магазини и супермаркет. Чакалните ще бъдат отоплени през зимата и комфортно охладени през топлите месеци.

Последвайте канала на

2136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини