"Внучета назаем" опознават живота на село

  • 20 май 2015 19:07

  • 2221
  • 1
"Внучета назаем" опознават живота на село
©

Деца и млади хора от цялата страна могат да се включат в инициативата на Габровската община „Приеми ме на село”. Организаторите започнаха приемането на заявления от кандидатите, които искат да живеят за няколко дни при баби и дядовци на село.

За първи път освен млади хора „приемните“ села ще посрещнат и деца - от 9 до 14-годишни.

В предпочитано от тях време през месеците юли и август, така наречените „внучета назаем“ ще могат да опознаят живота на село, да се включат в домашните занимания, в отглеждането на животните и да научат повече за народните традиции и обичаи, предавани от баба на внуче.

Инициативата се провежда за трета поредна година и през летните месеци възрастни хора от седем габровски села ще посрещнат деца и млади хора, които за 4 дни ще живеят далеч от града .

Желаещите да се включат трябва да го заявят до 5 юни, като подробна информация ще намерят на интернет страницата на Общината.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2221 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.21 | 03:53

1
А що бе?! Как хубаво се размножават циганите... и вече тук там се вижда някой пенсионер българин по селата.. сега тръгнали да ги връщат, сетила са Мара да са побара по п...та руса и рекла цици да издруса

Добави коментар

Водещи новини