Съдят баща, убил сина си пред майка му

  • 20 май 2015 12:23

  • 2319
  • 0
Съдят баща, убил сина си пред майка му
©

Шуменският окръжен съд даде ход на делото срещу Петър Петров, обвинен в убийството на сина си Атанас, съобщи Радио Шумен.

Трагедията се разиграла в Нови пазар на 1 юни миналата година. И двамата употребили алкохол, скарали се и бащата намушкал с кухненски нож сина си.

Свидетел на инцидента станала майката на 34-годишния Атанас. Днес съдебната защитата на подсъдимия поиска прокуратурата да промени правната квалификация на деянието, а също да се изясни кой от двамата е провокирал скандала.

Според адвокат Мариана Цондева синът Атанас бил осъждан. Освен това ставал агресивен под влияние на алкохол и обвинението трябва да бъде променено.

„Твърдим, че деянието е извършено в силно раздразнено състояние, предизвикано от нанесен побой или е превишаване пределите на неизбежната отбрана. В тези случаи наказанията са много по-ниски. Искаме да излязат наяве всички смекчаващи вината обстоятелства. Ще направя всичко по силите си, защото това е един нещастник, изправени сме пред една човешка трагедия“, каза адвокат Мариана Цондева.

Според експертизите измереното количество алкохол при бащата е 3,24 промила, а при сина – 1,51 промила.

Съдът конституира като частен обвинител Маргарита Петрова - майка на Атанас и бивша съпруга на обвиняемия. Пред Радио Шумен пострадалата заяви, че е поискала да стане частен обвинител без да предявява граждански иск за обезщетение единствено, за да излезе истината наяве.

„Синът ми настояваше да приберем баща му при нас, защото нямаше къде да живее”, разказа Петрова. По думите й Атанас не е предизвикал баща си. „Всичко е под влияние на алкохола”, каза още тя и добави: „Не искам пари, ще ми върнат ли детето?!”.

Делото ще се гледа по общия ред и беше отложено за 10 юни, когато ще бъдат изслушани вещите лица и ще бъдат разпитани свидетелите.

Последвайте канала на

2319 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини