Русия: Има връзка между събитията в Куманово и санкциите срещу нас

  • 15 май 2015 13:44

  • 3473
  • 3
Русия: Има връзка между събитията в Куманово и санкциите срещу нас
© gettyimages

Ние не изключваме наличието на връзката между събитията в Македония с отказа на кабинета на Никола Груевски в Скопие да наложи санкции срещу нас, каза руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

Първият дипломат на Москва прие сръбския си колега Ивица Дачич. Сред обсъжданите теми бяха събитията в балканската страна. Според Лавров има вероятност бунтовете в Куманово и искането на оставката на Груевски да са предизвикани нежеланието на Скопие да се присъедини към ограниченията, наложени от Европейския съюз, САЩ и няколко държави върху търговията с най-голямата по територия страна в света. "Мисля, че става дума за извиване на ръце. Македония иска да търгува с нас и проявява интерес към Турски поток. Това не се харесва на някои среди в Брюксел и Вашингтон", каза още министърът.

Лавров също изрази безпокойство от нарастването на екстремизма в Западните Балкани. "Нас много ни тревожат лозунгите за създаването на Велика Албания, които издигат някои кръгове в Тирана. Ситуацията в Македония е тревожна, а и положението в Косово не вдъхва оптимизъм", заяви той.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3473 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.27 | 17:41

3
prav e

2015.05.27 | 17:41

2
Естествено,че е краварско дело

2015.05.17 | 15:43

1
Видяха се и белите гащи на Груевски но, този да не казвам какъв, разбирате ли казва че имало връзка с еди какво си...

Добави коментар

Водещи новини