Младежи разхождат китайски зелки срещу депресия

  • 15 май 2015 12:21

  • 1397
  • 3
Младежи разхождат китайски зелки срещу депресия
©

Тийнейджъри в Китай разхождат зеленчуци, за да преодолеят депресията и самотата, пише "Новинар", позовавайки се на "Метро". Новата мода е и добър повод за младежите да се запознаят с други почитатели на нестандартната терапия.

"Идеята е проста - човек се чувства самотен и прост като зелка, така че започва да се държи като такава и се сприятелява със себеподобно същество", обяснява китайският психиатър Уън Чао. "И с това приемане идва промяната", допълва той.

Гледката на хора, които дърпат китайски зелки по улицата, изненадва мнозина, но според 17-годишния Лиу Дзячън този начин за прекарване на свободното време му е помогнал много. "Чувствам, че мога да прехвърля отрицателните мисли за себе си върху зелката, да се разходя с нея и да се прибера с по-добро самочувствие", споделя младежът.

"Ако видя някой друг, мога лесно да завържа разговор с него за неговата зелка. Зелките са по-добри от кучетата, защото не лаят, не се бият с други зелки - дори не е нужно да ги храниш. Освен това оставят по-малко боклук по тротоара. Всъщност след края на разходката мога да изхвърля зеленчука и така чувствам, че заедно с нея съм изхвърлил и чувствата си", допълва тинейджърът.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1397 3

Коментари 3

Добави коментар

2015.05.15 | 14:31

3
пълни откачалници са тия

2015.05.15 | 14:31

2
Зелките от украинският Чернобил дори лаят!
Психоаналитик

2015.05.15 | 13:31

1
С чушки няма ли да е по-добре, или с домати?

Добави коментар

Водещи новини