Плевнелиев очаква по-широк ангажимент на корейски високотехнологични компании у нас

  • 14 май 2015 14:35

  • 1297
  • 1
Плевнелиев очаква по-широк ангажимент на корейски високотехнологични компании у нас
© Президентство

Очакваме по-широк ангажимент на корейски високотехнологични компании в България, каза президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното, който е на официално посещение в Южна Корея.

Възможностите за активизирането на двустранните търговски връзки и за увеличаване на инвестициите бяха основна тема в разговорите в Сеул на държавния глава.

Президентът посети Центъра за творческа икономика и иновации в гр. Пангьо, определян като "Силициевата долина на Корея", защото там са разположени научно-изследователски центрове и повече от половината основни корейски компании от сектора на информационните технологии и компютърния софтуер, съобщи БТА.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посети и Центъра за иновации на "Самсунг Електроникс", а компанията подписа меморандум за разбирателство с научно-технологичния парк "София тех парк". Подписан беше и меморандум за разбирателство между Българската асоциация на софтуерните компании и Съюза на софтуерните компании на Южна Корея.

Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното изрази очакването корейски компании да помислят за използването на България като аутсорсинг дестинация като можем да правим центрове за обслужване на клиенти. Президентът отбеляза, че България е единствената европейска държава, която е в топ 10 в световните дестинации за аутсорсинг.

Отправена е покана за корейско участие в концесии на български находища, както и в български инфраструктурни проекти като строежи на реверсивни връзки, тунели на магистрали и жп линии - област, в която строителните компании на Южна Корея са световен лидер, посочи президентът Плевнелиев.

Освен подписания днес меморандум за сътрудничество в областта на отбраната между България и Южна Корея, президентът отбеляза, че южнокорейската компания "Киа Моторс" има интерес да произвежда бронирани автомобили и се очаква посещение на нейни представители у нас.

Нашата отбранителна индустрия трябва да даде всичко от себе си, за да се преборим за този проект, като и други европейски държави в момента се борят за него, коментира Плевнелиев. България предлага още сътрудничество в енергетиката, където Република Корея е световен лидер в строителството на терминали за втечнен газ.

В Южна Корея имаме отворена врата, имаме много добро име и репутация, има коректен подход и зависи от нас да повишим броя на туристите, броя на корейските инвестиции в България и да направим така, че страната ни да бъде не само двустранно атрактивна, но и да се позиционира като регионален център за корейски инвестиции и интереси в региона и в Европа, каза Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Последвайте канала на

1297 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
dalai lama

2015.05.14 | 15:46

1
pokaji im abiturentite ot Kresna tam i kmeta shte im sadestva Samsung da iznesat pone polovinata si deinost!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини