Строим оранжерия за зеленчуци в Монголия

  • 12 май 2015 15:03

  • 2632
  • 33
Строим оранжерия за зеленчуци в Монголия
© Булфото

България се ползва с много висока репутация в Монголия и това е предпоставка за добро търговско-икономическо сътрудничество. Можем да постигнем много по-добри резултати и набелязахме амбициозна програма.

Така президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното обобщи резултатите от държавното си посещение в Монголия, цитиран от прессекретариата си.

„За Монголия България е лидер в сектори като информационните и комуникационните технологии, земеделието и производството на храни, в енергетиката, в инфраструктурното строителство“, каза държавният глава пред журналисти в Улан Батор.

България ще реализира в Монголия пилотен проект на стойност над 1 млн. щ.д. за оранжерия за производство на зеленчуци по българска технология и от български специалисти, обяви държавният глава.

С пилотния проект страната ни ще стъпи на монголския пазар и ще бъдат разкрити нови възможности за нашите специалисти и за производството на българска земеделска продукция. Цялостното оборудване и инженеринг ще бъдат предоставени от България, а финансирането вече е осигурено от монголската страна.

Монголия проявява интерес към автоматизирана система за контрол на субсидиите в сектора на животновъдството, както и по отношение на стандартите за производство на мляко и млечни продукти и други храни, допълни президентът.

В областта на информационните и комуникационните технологии президентът припомни, че в Монголия българска компания вече реализира проект за изграждането на система за управление на транспорта. От интерес за монголските власти е също така въвеждането на система за SMS-паркиране, за интегриран градски транспорт, както и за изграждането на център за градска мобилност.

За целта предстои кметът на Улан Батор да посети страната ни до края на годината. Градоначалникът ще проучи и опита на България при изграждането на Столичното метро.

Съществува и огромен потенциал за българските компании от ИТ-сектора, които могат успешно да реализират проекти за подобряване на достъпа до интернет и за предоставянето на електронни услуги за гражданите.

В сферата на отбраната президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното заяви, че монголската страна проявява интерес към възможностите за сътрудничество при производството на прибори за нощно виждане.

В минното дело страната ни вече реализира инвестиция от 2 млн. щ.д. на българска компания и вече търсим следващи стъпки, обяви още президентът. По думите му, български компании имат потенциал да разработват на концесия монголски находища на подземни богатства.

Монголските власти предлагат на български компании да преработват традиционни монголски суровини и да изнасят хранителна продукция за трети страни, като най-перспективен е китайският пазар, информира още Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Президентът открои и възможностите в сектор „Енергетика“, където опитът в инженеринга и проектирането на българските компании може да бъде използван при предстоящото строителство на водноелектрически централи и ветроенергийни паркове в Монголия.

В рамките на визитата на държавния глава в Монголия беше договорена и експедиция на български учени за проучване на неразработени археологически ценности по стандартите на ЮНЕСКО.

„Поставихме една нова основа, но трябва да сме активни. Отношението към България е прекрасно и трябва да се научим да го реализираме в конкретни резултати“, коментира държавният глава.

След държавното си посещение в Монголия президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще отпътува на официална визита в Република Корея, която ще продължи до 15 май.

Последвайте канала на

2632 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар

2015.05.13 | 19:50

33
И това ако не е пробив на световните пазари...
КОГАТО КРОКОДИЛА ташева РОДИ волена ЩЕ УПРАВЛЯВА х

2015.05.13 | 19:50

32
БРАВО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕМ
КОГАТО КРОКОДИЛА ташева РОДИ волена ЩЕ УПРАВЛЯВА х

2015.05.13 | 19:49

31
БРАВО НА ПЛЕВНЕЛИЕВ ПАК ЩЕ ГО ИЗБЕРЕМ

2015.05.13 | 17:15

26
И какво сега Бостане,спам,спам,спам и накрая пак се озоваваш яхнал чепа на Доган

2015.05.13 | 19:49

30
Този палячо, вместо да помисли малко как да се облекчи положението на мизерстващите българи, седнал да ни занимава с монголски зелки!

2015.05.13 | 19:49

29
Ха-хаа, Меркел и Джон Кери кацнаха на килимчето на Путин, нашия по Монголия ми хванал дивите зайци да преброява. Ха-ха.
Б.Б.

2015.05.13 | 19:49

28
Б.Б. : Ние сме по-добре от Румъния!!! И ние вкарахме политици в затвора!!! И аз съм гладувал до 30те си години. И аз самия съм една лъжа!!!
Извънземните

2015.05.13 | 19:49

27
Изложиха България навсякъде!!! И сега като очакваме и извънземните да дойдат, ще разберат и те за нас. Ще се прочуем и в цялата вселена колко сме смешни!!!

2015.05.13 | 17:15

25
Безродник. При строежа на метрото и оранжериите в Монголия голямо крадене ще падне от гробарите.

2015.05.13 | 17:15

24
БЪЛГАРИЯ СЕ ПОЛЗВА С РЕПУТАЦИЯ В МОНГОЛИЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА РУСИЯ.

2015.05.13 | 17:15

23
Нито едно нещо,изброено от аналния шут на Тиквата,не работи в България !Какъв нагъл глупак !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини