Настаниха в приемно семейство малката Сияна, бита системно от майка си

  • 12 май 2015 14:31

  • 1566
  • 0
Настаниха в приемно семейство малката Сияна, бита системно от майка си
© архив

Малката Сияна, чиято майка остана в ареста с обвинение за побой над детето си, е настанена по административен ред в приемно семейство. Настаняването е станало на 8 май, съобщи началникът на отдела "Закрила на детето" към дирекцията "Социално подпомагане" в Търговище Маринела Иванова, цитирана от БТА.

Административното настаняване е станало, тъй като от университетската болница "Св. Марина" във Варна, където е настанено за лечение детето, са информирали социалните работници за предстоящо му преместване от Интензивното в друго отделение. В него обаче детето, което е на две и половина години, трябва да е с възрастен придружител, за да се продължи лечението.

Приемното семейство е от Търговище, с опит е, утвърдено е през 2010 година. Оттогава се е грижило за две деца в родствена връзка, допълни Иванова. Семейството и детето ще бъдат подкрепяни от психолог от Комплекса за социални услуги в Търговище. Приемните родители са наясно и с потребността на Сияна да й бъдат осигурени последващи медицински грижи.

Припомняме, на 30 април бе получен сигнал за упражнено насилие над детето и след преглед в Центъра за спешна помощ в Търговище, то бе настанено за лечение във Варна. При извършената спешна операция бяха установени тежки наранявания. Майката на детето бе задържана с обвинение в побой, а вчера Окръжният съд в Търговище потвърди мярката, наложена от районните магистрати, "задържане под стража".

Последвайте канала на

1566 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини