Герман Костин е обвинен за убийството на 5-годишния Никита

  • 08 май 2015 17:00

  • 5009
  • 0
Герман Костин е обвинен за убийството на 5-годишния Никита
©

Прокуратурата повдигна обвинение на Герман Костин за извършено умишлено убийство на 5-годишния Никита. Това потвърди говорителят на ВКП Румяна Арнаудова, цитирана от "24 часа". Разкриването на жестоките убийства е станало на база на ДНК – експертиза. Руснакът е задържан.

Герман Костин бе сред първите заподозрени за убийството на малкото момченце и майка му. Според психолози от МВР той е допуснал седем „непроизволни” грешки са показали, че именно Костин е убил Анна и сина й. Той се издал няколко пъти по време на разпитите и изявленията си пред медиите. Този вид грешки са подробности от престъпленията, които извършителят споделя в защитната си теза.

Измислянето на заподозрян, дистанцирането от жертвите и коментарите, че не е бил в страната, когато са умъртвени, след като само убиецът е знаел кога е станало това, са само част от основните психологически показания, с които Герман се уличава сам.

Провалът на изследването с полиграфа също показвало, че чужденецът лъже и е замесен в двойното убийство. Разследващите смятат, че дори идването му в България е планирано и добре подготвено.

Друг индикатор, че Костин е замесен, е фактът, че сменя показанията си за евентуалния убиец. Първо говори за Паша, после за турчин, след това за съпруга на Анна, който никога не е идвал в страната ни.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5009 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини