Закопчаха двама българи в Атланта за измами с банкови карти

  • 21 октомври 2011 09:39

  • 2491
  • 3
Закопчаха двама българи в Атланта за измами с банкови карти
©

Двама българи, които живеят в Атланта, са в ареста след като полицията в Тенеси ги арестува по подозрения за измами с банкови карти в няколко града в щатите Тенеси и Джорджия.


28-годишния Атанас Георгиев от София и 27-годишния Койчо Драгиев от Стара Загора са били арестувани във вторник следобед след като скиминг устройство е било поставено на банкомат на Regions bank в Нашвил, Тенеси, според говорителя на полицията в Долтън, Джорджия Брус Фрейзър.

„Ние сме издали заповеди за арест на двамата за кражба на самоличност и вероятно ще има други обвинения и агенции, които ще се включат в разследването.”, каза още в интервю за AJC Брус Фрейзър. Георгиев и Драгиев са заподозрени за поставянето на скиминг устройство и върху банкомат в Долтън, Джорджия.

Скиминг устройствата се инсталират върху процепа за вкарване на карта на АТМ и запечатват номерата на картите. Миниатюрна камера пък запечатва ПИН кодовете на нищо неподозиращите клиенти.

Служител на банката в Долтън открил устройството след като то задействало аларма на АТМ-а. Георгиев и Драгиев са разследвани и за още два подобни инцидента в Тенеси – в района на Нешвил и Ийст Ридж, което е предградие на Чатануга.

Служител на охраната на Regions Bank видял българите до банкомата на Dickerson Pike в Нашвил във вторник следобед. Разследващите проверили видео от камерите на други АТМ-и в района и видели как заподозрените вероятно покривали камерите на банкоматите с лепящи бележчици.

Полицията в града била уведомена и те спрели Атанас и Койчо в карания от тях сребърен Volkswagen Touareg. Двамата мъже имали и ключове от Ауди, според говорителя Фрейзър. Полицията в Далтон търси червено Ауди, което се виждало на запис от охранителна камера в града. Колата още не е открита.

Койчо Драгиев е син на бившия собственик на фалиралия български ресторант в Атланта "Родопи" и е родом от Стара Загора. Атанас Георгиев живее от близо 10 години в Атланта и очаква дете.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2491 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
fhd

2011.12.14 | 03:13

3
ne oi6ete prostotii za mom4etata taka si izkarvat xqba.A i imat sarca da va6at tova vie kato ste mi6ki si stoite v ka6ti i si gledaite porno na kompiytrite
Император на целият свят

2011.11.17 | 03:23

2
Отрежете им ръцете! Стига шибаняци са уронвали престижа и името на България. Който е говедо, да го правят на консверва!
kinesiotapebg.eu

2011.10.21 | 11:01

1
Кинезио лентата – революция в света на спортната медицина!Научете как сами да поставите и изрежете кинезио лентата на www.kinesiotapebg.eu

Добави коментар

Водещи новини