Бан Ки Мун: Смъртта на Кадафи е историческа промяна за Либия

  • 20 октомври 2011 21:25

  • 753
  • 1
Бан Ки Мун: Смъртта на Кадафи е историческа промяна за Либия
©

Лидерът на ООН Бан Ки МунБан Ки Мун   Бан Ки Мун - корейски дипломат, генерален секретар на ООН.  Роден на 13 юни 1944 г. Като каза, че съобщението за смъртта на Муамар Кадафи на маркира историческа промяна за Либия, предаде АФП.

Главният секретар на ООН, който по-рано бе критичен към действията на Кадафи срещу про-демократичните протести на опозицията, призова всички борци да свалят оръжията си.

„Този ден ясно очертава историческата промяна за Либия. През следващите дни ние ще станем свидетели както на празненства, така и на скръб за тези, които загубиха толкова много” каза Бан в щаба на ООН.

„Ние разпознаваме края на началото. Пътят пред Либия и пред народа й, ще бъде труден и пълен с предизвикателства. Сега е време всички либийци да се обединят.”

Последвайте канала на

Весела Найденова
753 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.22 | 21:33

1
Бан Ки мун е един пигмей, който се излага в лично качество, но и подкопава образа на ООН като световна организация! Свежда Севотваната организация до присъдружна организация на НАТО и ЕС, които имат големи грехове в съсипването на либийската държава под благовидния предлог за борба с диктаторския режим на Кадафи!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини