Бетонен елемент от стар канал смаза и уби тракторист

  • 05 май 2015 10:13

  • 3156
  • 0
Бетонен елемент от стар канал смаза и уби тракторист
© Булфото (архив)

53-годишен тракторист издъхна в нива на местната кооперация в свищовското село Козловец, след като бе премазан от бетонен къс при демонтиране на стар поливен канал, съобщава 24 часа.

Инцидентът станал след 13 ч. вчера. Работници на кооперация "Земеделец -93" с техника разчиствали бетонните елементи от неизползваем от десетилетия канал за напояване, за да може да обработват целия блок. Фрагментите били натоварени в ремаркето на трактора, управляван от Божко Кожухаров. Механизаторът отишъл да вдигне канатата и в този миг един от тежките бетонни елементи се стоварил върху него.

"Обадиха ми се да търся доктора, че има затиснат човек на блока. Останалите кооператори отместили парчето с фадрома и извадили мъжа. Той първоначално бил в съзнание, говорел, но издъхнал 15 минути по-късно, вероятно му е бил прекъснат гръбначния стълб и имал вътрешни кръвоизливи. Докторът не успял да направи нищо", разказа кметът на селото Борис Велев.

На мястото пристигнала оперативно следствена група, за да извърши оглед. Тялото е откарано за аутопсия във Великотърновската болница. Полицията и Инспекцията по труда разследват причините за злополуката.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3156 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини