Една българка извърши нечовешко деяние, можем ли да затворим болница заради това, питат от Софиямед

  • 05 май 2015 07:41

  • 3715
  • 7
Една българка извърши нечовешко деяние, можем ли да затворим болница заради това, питат от Софиямед
© Булфото

Ние сме свършили перфектно своята работа, но една българка извършва нечовешко деяние. Можем ли да затворим една болница заради това?

Това запита в сутрешния блок на бТВ един от шефовете на болница „Софиямед“, където акушерка преби бебе, д-р Иван Колчаков.

Припомняме, вчера здравният министър Петър Москов обяви, че болницата може да загуби лиценза си за някои от дейностите, които извършва, вследствие на инцидента.

Няма как да ни отнемат лиценза. Ние сме на върха на практиките в България по качество. Като теория всичко е възможно, то и сега теоретично може да стане земетресение, продължи Колчаков.

Помолен да коментира дали болницата му разполага с достатъчно кадри, д-р Иван Колчаков бе категоричен: „Не само че имаме достатъчно кадри, но ако всички трябваше да работят както ние работим в „Софиямед“, трябва да закрият половината болници в България“.

5 човека дежурят в родилното отделение на страната в тази нощ, подчерта той за злощастната нощ на инцидента.

Тази бивша наша служителка е работила 250 часа допълнително тази година, това са 5 дежурства допълнително на месец от началото на тази година. Аз като анестезиолог съм полагал по 120 часа извънреден труд. В Германия наши колеги работят по 24 часа законно, възмути се специалистът.

Ние работим на нивото на световните стандартни и малко започва да ни става тягостно. Акушерката е взимала над средните заплащания не само в София, но и в България, изтъкна лекарят, който призна, че в „Софиямед“, а и цялата страна има дефицит на педиатри и неонатолози.

Последвайте канала на

3715 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.05.08 | 00:30

7
Разбира се, че може. Защото болницата очевидно няма достатъчно персонал и не отговаря на условията да бъде болница.Освен това длъжността акушерка изключва граждански договор по закон.
ziko

2015.05.08 | 00:30

6
Може да се отнемат?! Защо не! Какви ги вършат там, това което сега се коментира е защото излезе наяве! А другите им безобразия просто са прикрити!
Киро

2015.05.07 | 15:23

5
Акушерката трябва да си понесе последствията! Заради това, че на нея са и платили от конкурентна болница, не боже да се закриват отделения в Софиямед.
Доктор Ох НеБоли

2015.05.07 | 15:23

4
Да изгорим юргана , заради една бълха. Типично по български-само констатации, а никаква превенция. Умните решават проблеми, а мъдрите ги предотвратяват. А ние сме си просто саирджий и лаладжий

2015.05.07 | 12:56

3
как сте си свършили работата бе, лъжци? Една акушерка искат да я пратят в затвора доживотно за побой, а хората убивали няколко човека по 3-4 години, ако имат пари. Не защитавам жената, но държавата също има вина, и нека спрат със глупавите ис изказвания, защото нищо не правят !
Румен

2015.05.06 | 18:35

2
Единичен случай на полудяла жена не е причина за нещо подобно в никакъв случай! Просто държавата така решава проблемите-като закопава всичко...Вероятно има скрити и интереси тук.

2015.05.05 | 08:34

1
Няма да се прибирате в къщи.

Добави коментар

Водещи новини