СБХ с благодарност към Борисов и Рашидов

  • 20 октомври 2011 17:53

  • 906
  • 0
СБХ с благодарност към Борисов и Рашидов
©

Управителният съвет на Съюза на Българските художници (СБХ) отхвърли обвиненията, че е взел под натиск решението си за удостояване с почетно членство на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

В отворено писмо, разпространено до медиите, се посочва, че решенията за почетното членство са били взети при пълно съобразяване с устава на СБХ и базирани на свободната воля на членовете на УС, отразена поименно в протоколи от заседания.
Появилите се трактовки за оказан натиск са необосновани, извадени от контекста на събитията фрагменти и в немалка степен представляват субективни съждения – заявиха от СБХ.

„Особените заслуги към делото на българското изобразително изкуство са основен мотив за нашите решения и биха могли да принадлежат всекиму. Намираме помощта, оказана на СБХ благодарение на политическата воля на г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и г-н Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, за безспорна и безпрецедентна по своето значение и важност.

Това, че към настоящия момент те заемат политически постове, които са направили това възможно, не обезценява ни най-малко техния персонален принос. Нашето предложение за почетно членство не означава съобразяване с политическата конюнктура, а напротив – то е независимо от моментната политическа ситуация”, се казва в отвореното писмо.

Последвайте канала на

906 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини