Изложиха Алонсо в Природонаучния музей в село Черни Осъм

  • 30 април 2015 12:35

  • 2449
  • 0
Изложиха Алонсо в Природонаучния музей в село Черни Осъм
©

Убитият в ловешкия зоопарк ягуар Алонсо вече е изложен в Природонаучния музей в село Черни Осъм, община Троян, съобщи Христо Илиев, препаратор и уредник на музея, цитиран от БТА.

Животното избяга от клетката си на 3 август миналата година и бе застреляно от ловджия след няколкочасово издирване. След това бе предадено на музея за препарация, която продължи близо осем месеца. По думите на Илиев тя се е забавила, тъй като черепът на ягуара е бил много увреден. Наложило се е да бъде направена и доставена от Германия готова отливка на тялото. През това време обработената му кожа се е съхранявала във фризер на музея, каза още препараторът.

Той добави, че цялата препарация е струвала около 3500 лева, които са собствени средства на музея. От вчера световно защитеният вид е поставен във витрина и може да се види от посетителите на музея. Илиев очаква голям интерес към ягуара. По думите му в дивата природа има едва между 300 и 500 животни от този вид, който е третият по големина от семейството на дивите котки.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2449 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини