Без дебати приеха на първо четене Закона за търговските вериги

  • 30 април 2015 09:46

  • 922
  • 0
Без дебати приеха на първо четене Закона за търговските вериги
©

Народното събрание одобри на първо четене Закона за защита на конкуренцията, по-известен като Закон за търговските вериги. „За” гласуваха 95 депутати, двама бях против, а 41 се въздържаха.

Законът има за цел да допълни съществуващите разпоредби с цел създаване на условия за осъществяване последователна политика за защита на националните пазари, производството, доставката и дистрибуцията на стоки и услуги чрез осигуряване условия на равнопоставеност при водене на преговори при реализиране на търговски сделки и да предотврати нелоялните търговски практики.

При представянето на законопроекта, депутатът от „БСП лява България” Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за обясни, че с техните предложения не въвеждат свръх регулация.

След гласуването на Закона за защита на конкуренцията, председателят на икономическата комисия Петър Кънев отправи процедурно предложение за удължаване срока за предложения на три седмици, което в последствие беше прието.

Припомняме ви, че законопроектът беше внесен и в 42-то Народно събрание, но президентът наложи вето върху него. Поради предсрочното разпускане на предишния парламент, окончателното му приемане беше провалено.

Последвайте канала на

Десислава Станева
922 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини