Работници от ВМЗ-Сопот поискаха да се отвори цехът в Иганово

  • 29 април 2015 13:32

  • 1004
  • 0
Работници от ВМЗ-Сопот поискаха да се отвори цехът в Иганово
©

Работници от ВМЗ - Сопот, с протест на подбалканския път София - Бургас в района на с. Иганово, поискаха бързо отваряне на цеха край селото.

Пътят остана блокиран за около половин час, през което време 800-те служители от затворения цех поставиха исканията си. Цехът не работи вече месец, след като там на два пъти имаше взривове на склад и производствена база за боеприпаси. Работниците от Иганово бяха подкрепени и от колегите си от основния завод в Сопот. Протестиращите скандираха "искаме си работата", "искаме да отвори Иганово". Оръжейниците изказаха притеснения, че ако цехът остане дълго време затворен, а от там тръгва крайната продукция, договорите ще бъдат провалени и те ще останат без заплати.

"Не знаем кой стои зад взривовете, но се надяваме скоро да заработим по нормален начин и да не се повтори кошмарът от преди две години, когато с месеци не получавахме заплати", коментираха работници. Протестиращите бяха подкрепени от кметовете на Сопот Веселин Личев и на Карлово Емил Кабаиванов, които припомниха, че ВМЗ е структуроопределящо за региона предприятие и ако спре работа на глад ще бъдат обречени хиляди хора. Трите хиляди работници в повечето случаи са единствените работещи в семействата си и на практика издържат три пъти повече наши съграждани, коментира Кабаиванов.

Лидерът на КТ "Подкрепа" в завода Димитър Атанасов каза, че ако до 25 май на производствената площадка в Иганово не се започне работа протестите ще бъдат подновени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1004 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини