МВнР: Българите, които са в Непал, могат да се насочат към летището в Катманду

  • 28 април 2015 08:29

  • 1094
  • 0
МВнР: Българите, които са в Непал, могат да се насочат към летището в Катманду
© Getty Images/Guliver

Българите, които са в Непал, могат да се насочат към летището в Катманду. За това информира говорителят на Министерството на външните работи (МВнР) Бетина Жотева в ефира на „Здравей, България”.

По думите й в Делхи е най-близкото посолство на Република България към бедстващия Непал, като в Катманду МВнР разполага с почетен консул, който информира за ситуацията: „Нашият почетен консул от първия ден е във всекидневен контакт с нашето посолство в Делхи”

„Авиолиниите на Малайзия и Индия правят извънредни полети, за да извозят хората от Непал. И властите на Катманду и Делхи препоръчват на всички, които искат да напуснат Непал, да се насочат към летището и оттам да вземат първия по възможност подходящ полет”, обясни Бетина Жотева.

Тя обясни, че близките на тези, които са в неизвестност в Непал, имат право за контакти на посолството в Делхи, през което могат да получават редовна информация за ситуацията на мястото и евентуално да научат за нашенците там. „Доколкото вчера разговарях с дежурния, че до този момент няма официална информация за засегнати наши хора”, обобщи ситуацията с българи в Непал пресаташето на външния министър Даниел Митов.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1094 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини