Четири години от Черния Великден

  • 23 април 2015 08:45

  • 1820
  • 0
Четири години от Черния Великден
© Булфото

Симеоновград преди 4 години стана символ на Черния Великден. През 2011 година там пияният 23-годишен Данаил Георгиев помете шестима младежи на възраст между 17 и 19 години, докато отивали на църковна служба.

Георгиев е карал с висока скорост, изгубил е контрол над колата си и се ударил в стълб. Автомобилът "Опел Вектра" се е преобърнал и връхлетял върху разхождащите се по тротоара пешеходци. 

Данаил получи присъда от 12 години затвор, а братовчед му Живко - 7, защото е дал колата на пияния си роднина.

Почернените родители се бореха за обезщетение от по 300 000 лева на дете, които съдът на първа инстанция им присъди. На втора обаче застрахователи намалиха сумата на 200 000, а семействата трябваше да изплатят и 65 000 лв. разходи по делото.

Свободният режим, при който излежават присъдите си двамата осъдени също стана повод за остри критики от роднините на загиналите младежи.

„За голямо съжаление, войната по пътищата продължава. Успяхме да променим някои неща, които внесохме преди 4 години с подписка в парламента“, споделиха пред бТВ почернените родители.

Едно от исканията на родителите от Симеоновград е при такова престъпление шофьорът веднага да влиза в затвора и да му бъдат отнети книжката и автомобила, за да не може да причини смърт отново.

„Най-важното, което ние искахме, бе този тип убийства, които ги водят за непредумишлени, да се водят за умишлени. Защото той (Данаил, б.р.) умишлено се е качил пиян в автомобила си и умишлено е тръгнал да се състезава с другия“, казва почернена майка.

„Да вземем случая с Паоло, с малкия Петьо – той има куп нарушения, защо е на свобода“, запита тя.

Родителите откриват пешеходна пътека на мястото на трагедията, по късно в Симеоновград ще има и панахида в памет на загиналите.

Последвайте канала на

1820 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини