Швейцария подкрепя дуалната система на професионално обучение у нас

  • 22 април 2015 14:38

  • 1813
  • 0
Швейцария подкрепя дуалната система на професионално обучение у нас
©

Швейцария ще подкрепи въвеждането на дуална система на професионално обучение в България. Днес правителството одобри промени в решението си от 2011 г., свързано с изпълнението на Българо-швейцарската програма за сътрудничество за намаляване на икономическите и социалните неравенства в рамките на разширения Европейски съюз.

По програмата е подготвен и ще бъде изпълнен проект "Швейцарска подкрепа за въвеждане на дуална система на професионално обучение в България", който ще се изпълнява и управлява като тематичен фонд с част от неразпределените средства. С днешното решение вицепремиерите Томислав Дончев и Ивайло Калфин, както и министрите Тодор Танев и Божидар Лукарски са определени за представители от българска страна, които да подпишат Споразумението за тематичен фонд по този проект.

Рамковото споразумение ратифицирано от Народното събрание през 2010 г. Финансовата помощ за България по него е в размер на 76 млн. шв. фр. и е насочена за развитието на четири приоритетни области – "Сигурност, стабилност и подкрепа за реформите", "Околна среда и инфраструктура", "Насърчаване на частния сектор" и "Развитие на човешките ресурси и социални дейности".

Българо-швейцарската програма за сътрудничество има за цел да допринесе за намаляване на социалните и икономическите различия между България и другите държави от ЕС, както и между различните региони вътре в страната. Тя е своеобразен принос на Швейцария към кохезионната политика на ЕС.

Последвайте канала на

1813 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини