Над 52 млн. лв. трябват за заплати на работниците в Кремиковци

  • 19 октомври 2011 16:59

  • 2198
  • 0
Над 52 млн. лв. трябват за заплати на работниците в Кремиковци
© Булфото

За да бъдат покрити задълженията към 6273 работници и служители на комбината „Кремиковци” са необходими 52 870 422 лв. Това стана ясно на брифинг в централата на КНСБ на президента на конфедерацията Пламен Димитров, вицепрезидентите Валентин Никифоров и Николай Ненков и председателят на СФ „Металици” – КНСБ Васил Яначков, съобщиха от синдиката.

Вземанията на работниците и служителите за заплати и обезщетения се подреждат в 3 ред – разноски по несъстоятелността и ред 4 – вземания от трудови правоотношения, възникнали преди датата на решението за откриване на производството по несъстоятелност, което гарантира изплащането им при извършване на разпределение.

Изплащането на дължимите суми ще се извърши едновременно на всички работници и служители по новооткрити картови сметки, след влизането в сила на определението на съда по несъстоятелността, с което се одобрява сметката за разпределение.

Към общата сума са прибавени и задължения към работниците и служителите и от преди обявяването на несъстоятелността на „Кремиковци” АД от 6 август 2008 г.

Следващата стъпка е изплащането на обезщетенията на освободените след 28 февруари 2011 г., които ще бъдат включени в допълнителни списъци и последваща сметка за разпределение.

Работниците и служителите, включени в частичната сметка за разпределение от 13. 07. 2011 г., могат да получат дебитните си карти на съответната дата по разпределение от 9 до 16.30 часа, в „Сградата на строителите” – кв. Ботунец. Разпределението е публикувано на официалните сайтове на КНСБ, СФ „Металици”-КНСБ и „Кремиковци”.

Последвайте канала на

2198 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини