"Корал" и "Делфин" ще бъдат екоплажове

  • 15 април 2015 13:31

  • 1169
  • 2
"Корал" и "Делфин" ще бъдат екоплажове
©

"Корал" и "Делфин" ще бъдат екоплажове, обяви пред журналисти в МС министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена.

За тях ще се търсят концесионери. Министърът уточни, че в изискванията към бъдещите концесионери на екоплажовете ще залегне условието преместваемите обекти на плажа да са направени от екоматериали, както и да има повече свободна за плажуване площ. Следващата сряда ще бъде предложена за обсъждане в МС процедурата за концесията на екоплаж "Корал", информира министър Павлова.

В момента министерството е обявило процедура за отдаване под наем на плажа. Предвижда се наемът да е до пет години или до влизане в сила на договор за концесия, с което се прекратява договорът за наем. Според прогнозни разчети се очаква до есента да бъде избран концесионер на плаж "Корал", като договорът му ще влече в сила от 1 януари 2016 г. , а целта е да се гарантира, че за следващите 15 години този плаж ще е екологичен.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1169 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.04.15 | 19:10

2
i ste sabira eko taksa- xaxaxaxaxaaa

2015.04.15 | 19:10

1
Хахахахахаа Еко плаж в България!?!??!?!? Смях!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини