Бъчварова: Пазим границите на ЕС като стабилен европейски партньор (снимка)

  • 14 април 2015 17:39

  • 962
  • 11
Бъчварова: Пазим границите на ЕС като стабилен европейски партньор (снимка)
©

„Отдавам голямо значение на международното сътрудничество - темите, които поставяте, са изключително важни и от значение не само за двете ни страни, а и в общоевропейски план“, каза вицепремиерът по коалиционната политика и държавната администрация и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св., цитирана от пресцентъра на МВР.

Бъчварова проведе двустранна среща със своя френски колега Бернар Казньов по време на посещението си във Френската Република.
Тя подчерта постигнатото добро ниво на взаимодействие между България и Франция в областта на правоохраната и сигурността.

Вицепремиерът представи пред своя колега реформите на правителството в сферата на Министерството на вътрешните работи, в съдебната система и борбата с корупцията.
„Убедени сме и сме силни в решимостта си да направим промени и се надяваме съвсем скоро да се убедите в това”, каза министър Бъчварова.

По време на срещата бяха обсъдени мерките за добро управление и контрол на границите на България. На границата с Турция прилагаме стриктен контрол, както и на полетите от рискови страни, поясни министър Бъчварова.

Предстои доизграждането на инженерното съоръжение по протежение на цялата сухопътна граница с Турция. Министър Бъчварова поясни, че досегашното съоръжение е доказало своята ефективност. Ще бъдат изградени и системи за видеонаблюдение за още по-ефективното управление и контрол на границите, стана ясно още от думите й.

Българският вицепремиер и министър на вътрешните работи подчерта и значимостта на сътрудничеството с Турция и Гърция, както и стремежа на България то да се развива в още по-голяма степен.
„Пазим границите на ЕС професионално и отговорно, като стабилен европейски партньор“, добави тя и подчерта, че справянето с общите проблеми става заедно и с общи европейски политики.

Министър Казньов увери българският си колега в готовността на Франция да засили двустранното сътрудничество със страната ни в борбата с нелегалната миграция и трафика на хора, както и в противодействието на организираната престъпност във всичките й форми.

По думите на френския министър от голямо значение е ролята на европейската агенция „Фронтекс“за общоевропейското сътрудничество по линия на граничния контрол. Той подчерта, че само през 2014 г. 270 000 души с произход от рискови страни са се опитали да влязат Европа.

По отношение на Шенген и механизма за сътрудничество и оценка на ЕК Казньов увери, че усилията на България са видими и Франция ще ги подкрепя.

Ефективното управление на миграционните потоци, добрият граничен контрол, както и доброто и тясно сътрудничество между европейските и международните партньори са в основата на борбата с тероризма и гарантирането на сигурността на европейските граждани, около това се обединиха и двамата министри.

Пример за доброто взаимодействие между Франция и България е задържането на основание на европейска заповед за арест и последвалата екстрадиция на френския гражданин Фриц Жоли Жоашен, заподозрян за участие в организирана престъпна група за подготовка на терористични актовете.

България и Франция участват заедно и в работните групи в рамките на глобалната инициатива за борба с явлението „чуждестранни бойци“ и с финансирането на тероризма.

В срещата участва и заместник-директорът на вътрешното разузнаване на Франция Люсил Роланд. Френската страна благодари на България за участието на министър-председателя Борисов в републиканския марш на 11 януари тази година.
„Това бе огромен знак за вашата солидарност и подкрепа, което остана в сърцата ни“, добави министър Казньов.

В рамките на посещението си във Франция министър Бъчварова ще участва и в срещата на министър-председателя Борисов с президента на Франция Франсоа Оланд и министър-председателя Манюел Валс.

По време на визитата министър Бъчварова продължава да е в постоянен контакт и с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов и следи ситуацията във връзка с взривовете в Иганово от тази сутрин.

Последвайте канала на

962 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2015.04.16 | 18:22

11
А НАС КОЙ ЩЕ ПАЗИ другарко Бъчварова ?????

2015.04.16 | 18:22

10
Ама Бъчво, ти ненормална ли си ?

2015.04.15 | 14:54

9
Миналия ден един турчин каза че българските граници са една трагикомедия и че той минал 3 пъти за 2 дена необезпокоявано с контрабандни цигари и че границата ни била разграден двор а тая сега не знам кого лъже--маймуна мръсна дърта
ЯЛОВАТА волена ВЪВ КАЗАРМА НЕ Е ХОДИЛА ЗАЩО МА ООО

2015.04.15 | 14:54

8
ЗАЩО ЯЛОВИЯ ДЯДО воленуглу ИЗБЯГА ОТ КАЗАРМАТА ЗАЩО

2015.04.15 | 14:54

7
Защото те иба и се разочарова от мъжката любов-гей разпран !
митничар

2015.04.15 | 14:54

6
Бъчварова ЛЪЖЕ .тирове с цигари контрабандно минава границата всеки ден.

2015.04.15 | 14:54

4
Не лъжи, началника ти Тиквата е на друго мнение.

2015.04.15 | 14:54

5
Точно така бъчварова вири космясълта п-ка нагоре и пази штоту ние разпраяне
???

2015.04.15 | 11:53

3
София ли е границата на ЕС ? Защото по южната граница няма граница ! Изкарайте си задниците от Софето и вижте как оцелява обикновения човек в провинцията...крета едва едва и ден за ден,докато вие си мерите ****** и лижете евро и американски задни части ! БЕЗРАБОТИЦА,СЪД,СОЦИАЛНО-ИКОНОМИЧЕСКИ,ДЕМОГРАФСКИ,КОРУПЦИЯ,ЦИГАНИИИ ! ТОВА ТРЯБВА ДА СА ВИ ПРИОРИТЕТИ ЗА ДА ИЗДЪРЖИ БЪЛГАРИЯ И ДА ЖИВНЕ МАЛКО ОТ МАЛКО ! А ГРАНИЦИ НЕ НЯМАМЕ,ЗАЩОТО ГРАНИЧНИТЕ НЯМАТ ПРАВОМОЩИЯ.....СЪБРАНИ СА ОТ КОЛ И ВЪЖЕ ПО РОДНИНСКИ ВРЪЗКИ И С ПАРИ ! ШЕНГЕН ЩЕ ВИДИТЕ НА КУКОВО ЛЯТО ! ПРЕНАЧЕРТАЙТЕ СИ ПРИОРИТЕТНАТА РАМКА ЗАЩОТО СМЕ В КАЛТА ДО ШИЯ !

2015.04.15 | 00:21

1
малко се бъркаш ама ....за третото изречение от зад напред става въпрос ...

2015.04.15 | 11:53

2
Kakvi granici pazish ma ,paqavro selska !??? Navsiakade e palno s negra i skapani arabi !!!!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини