Ще глобяват шофьорите с фото доноси

  • 14 април 2015 07:50

  • 2830
  • 7
Ще глобяват шофьорите с фото доноси
©

Шофьорите, които паркират на тротоарите в София и пречат на пешеходците, ще бъдат глобявани. Акцията започва от понеделник.

Столичният инспекторат ще снима паркиралите по тротоарите коли и ще изпраща данните в КАТ, БТВ.

Стикери, залепени от инспекторите, ще служат като уведомление за нарушението. Глобата за паркиране на тротоара е 30 лева.

По закон колата трябва да е паркирана до сградата и да има разстояние от два метра.

Това е един вид PR акция, която цели да ни събуди като граждани. друг е въпросът, че този вид глоби са несъбираеми. Една такава глоба след обжалване в съда би паднала, смята общински съветник.

Трябва да бъде разрешен проблема с паркирането, посочи Гергана Владкова от Столичния общински съвет. Хората не паркират като варвари, защото го искат, а защото няма къде да спират. За мен тези глоби целят да узаконят търговията с пътищата. Досега законът целеше да внесе ред в паркирането. Сега имаме общински съвет, който приема наредба, която не е приложима.

Ще имаме граждански протест срещу това решение, съобщи Владкова. Тя призова гражданите, които не са съгласни с него също да се включат.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2830 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Boiko

2015.04.15 | 01:46

7
Да помислят за места за паркиране. А не само за пари и как да присвоят нещо.Общинската земя собственост на Фандъкова ли е или на хората който я избират и живеят в тук?
национал социалист

2015.04.15 | 01:28

6
Какво се дертят тези малоумници,нали пожарникаря тиква им направи метро-да пътуват с него или да си купят колело-идва лято-нека бъдем европейци,а не селяндури с бараки в задръствания

2015.04.15 | 01:27

5
Ами да вкарват по фотодоноси и в затвора ! ТИКВАТА няма да излезе от там ! Ало Ваньо ...!!!
иванов

2015.04.15 | 01:27

4
ЗАБРАНАТА ЗА ПАРКИРАНЕТО ПО ТРОТОАРИТЕ Е ЕДНО НЕДОНОСЧЕ, ЗАЩОТО КОГАТО ИСКАШ ДА ПОКАЖЕШ НЕЩО НОВО, ПРАКТИЧНО, УДОВЛЕТВОРЯВАЩО ИЗИСКВАНИЯТА НА ХОРАТА ПЪРВО ТРЯБВА ДА СЪЗДАДЕШ БАЗАТА, А НАДСТРОЙКАТА(ТАКСАТА ЗА НАРУШЕНИЕ) ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗА ТОВА, ЧЕ НЕ СИ ПАРКИРАЛ НА ОПРЕДЕЛЕНОТО СЪС ЗНАК "МЯСТО ЗА ПАРКИРАНЕ"!
Любител

2015.04.14 | 22:51

3
Да, крайно време е да се гласува закон, всеки да паркира където си иска. Така, абсурдите ще станат още повече.Който си мисли, че намирането на място за паркиране на улица в Белгия е в голяма заблуда.Получаваш една бележка подписана от някой си и след месец сметката ти олеква безапелационно с 60 евро.Водиш ли съдебно дело, олекваш с 500 евро.Толкова. Ако не ти харесва, върви в Сахара ,там има много място.

2015.04.14 | 16:25

1
Ти да не си в Белгия бе, калмук. Тук е Булгаристан, се'щаш ли се и всеки може да прави каквото си иска и да паркира където си иска. Тук знаци са само за украса на ъглите по улиците и да се пекат чушки на тях за лютеница, а тротоарите са направени за да има къде да паркираш.

2015.04.14 | 16:25

2
Само да не почнат да глобяват с ФОТОШОП

Добави коментар

Водещи новини