Глобите за паркиране в зависимост от населеното място

  • 09 април 2015 09:05

  • 1107
  • 2
Глобите за паркиране в зависимост от населеното място
© Булфото

"Когато в един квартал има две хиляди места за паркиране и десет хиляди автомобила, къде да паркират хората? Да отидат в друг град, на покрива на блока?", попита депутатът Георги Свиленски от "БСП-Лява България" във връзка с приетите промени в закона за движение по пътищата, с които санкцията за паркиране в градинки и по тротоари скача от 20 на 200 лева.

В "Здравей, България" той заяви, че ще предложи на първо и второ четене глобата за неправилно паркиране да бъде диференцирана и да бъде по решение на съответния общински съвет в зависимост от населеното място.

"Има възможност да се спазва законът. Може да е на малко по-далечно място", контрира депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов.

"Събираемостта на наложените глоби е над 60%. Не може да си паркираш безобразно върху тротоарите", изтъкна депутатът от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров.

"Текстовете, които сме гласували вчера, не касаят 200 лева за неправилно паркиране, а касаят точно определено за какво се глобяват хора, които са паркирали превозните си средства върху зелени площи, детски площадки и тротоари. Неправилно паркиране е когато се наруши знак Б 27, уточни Байрактаров.

"Колегите са прави, че не трябва да се спира в зелените площи, но ние сме свидетели, че в големите градове няма места за паркиране", заключи Свиленски.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1107 2

Коментари 2

Добави коментар

2015.04.09 | 12:04

2
Не търсете безплатни паркинги,а търсете причината в презастрояването.Ако не правеха блокове в отредените от "лошия социализъм" зелени площи места за паркиране нямаше да липсват.Ако не правеха на мястото на всяка къща блок места нямаше да липсват.Ако разкарат грозните бетонови клетки и на тяхно място направят паркинги места ще има.Просто по-лесно им е да има хаос.
zzz

2015.04.09 | 10:45

1
защо не напишете нещо за построен безплатен паркинг

Добави коментар

Водещи новини