Прокопиев: БНБ и КФН носят най-голяма отговорност за фалита на КТБ

  • 05 април 2015 16:36

  • 1474
  • 5
Прокопиев: БНБ и КФН носят най-голяма отговорност за фалита на КТБ
©

Никога не съм коментирал жълтините около КТБ. Лошото е, че докато институциите не си вършат работата ще има хора, които да се възползват. Няма значение личността на Цветан Василев. Можеше да е и някой друг.

Това обяви в предаването Дикoff по Нова телевизия бизнесменът Иво Прокопиев. Последната седмица коментираме интервюто на Цветан Василев, а никой не обърна внимание на двата доклада от Европейската комисия. Там се казва, че има още подобни случаи на КТБ, където се наливат пари за определени политически цели. В тези доклади се казва още, че виновни за фалита на КТБ са двата финансови регулаторни органа - БНБ и Комисията за финансов надзор. Политиците се опитаха да използват КТБ, за да влияят на обществото, изборите и гласуването на изборите, разкри Прокопиев.

Прокуратурата има достатъчно основания да се самосезира за последното интервю на Цветан Василев. Той заплаши политическия елит с някакви документи. Там се крие ключа за политическата корупция. Вярно е, че медиите на Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на атакуваха КТБ и я разклатиха, но е вярно и, че тя е била източена под носа на БНБ и финансовия надзор, каза още Прокопиев.

Не разбирам идеята за даване на още власт на главния прокурор. Онзи ден го гледах и мисля, че и той не е очарован. Това е по-скоро действие, защото няма какво друго да се измисли и да се прави. Съдебната и финансовата нестабилност пречат на чуждите инвестиции. Никой нормален човек няма да дойде да инвестира при това положение, категоричен беше бизнесменът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1474 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.04.06 | 07:37

5
а кой имитираше опашки пред КТБ все едно хората са тръгнали да си теглят парите?

2015.04.06 | 07:36

4
ГЕРБ ще си сменят пола за да се харесат на ЕС!После Герберите щели да обяват война на Русия да угодят на САЩ!А накрая Герб ще се присъединят към Турция,защото техния брат Ердоган иска да възроди Османската империя.

2015.04.05 | 20:11

3
и този глист изпълзя от дупката си.

2015.04.05 | 20:10

2
ХАХА ОЛИГАРСИТЕ СЕ РАЗМИРИСАХА

2015.04.05 | 19:18

1
po vremeto na koalicionno upravlenie na SERGWI STANIHEV izceznaha sekretni dokumenti ,pak po vreme na koalisiia s BSP-DPS falira K.T.B. slucaino li e NEEEE ne e slucaino TE naznaciha dovereni hora plana i izpalnenieto e NA BSP-DPS vsicko drugo e punto mara. 25 g. TE ograbvat darjavata.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини