Затварят устата на бащата на Никита

  • 03 април 2015 13:51

  • 11139
  • 1
Затварят устата на бащата на Никита
©

Бащата на намереното в куфар убито дете пристигна у нас и веднага бе разпитан от българските следователи.

Още в сряда известният лекар от Перм Вадим Плотников отпътувал за Москва, откъдето вчера пристигна в София. Той даде показания пред българските разследващи, след което трябваше да разпознае телата на Никита и майка му Анна, чието тяло бе открито разчленено край Приморско, пише "България днес".

Според експерти това е много трудна задача, тъй като трупът на детето е силно обезобразен. По него има следи от удари, душен е и след това накълцан, вероятно с нож. От тялото на Анна Леонтиева бяха намерени само части и единствено ДНК анализът показа родствена връзка с момчето. Още преди Плотников да тръгне от Перм, с него се свързали журналисти от местния информационен сайт v-kurse.ru.

Лекарят обяснил, че бил привикан от властите, които го накарали да подпише документ, според който не може да разгласява абсолютно никаква информация за трагедията, а в противен случай рискува да влезе в затвора. "Бях в следствието в Перм. Там подписах документ и не мога да разкрия нищо на медиите. Опитайте се да ме разберете", лаконичен е Вадим Плотников. От родното МВР също са изключително пестеливи на информация и съобщават единствено факти, които биха помогнали на разследването, ако получат обратна връзка от граждани, които знаят нещо за кървавата семейна драма. Междувременно стана ясно, че подозираният като евентуален извършител на убийствата мъж от кавказки произход не е руски гражданин и най-вероятно е от Грузия, Армения или Азербайджан.

Дори членът, по който в Русия бе заведено наказателното производство, е от част 3, алинея 12 от Наказателния кодекс. Според нея "чужденци или лица без гражданство, които не пребивават постоянно в Русия и са извършили престъпление извън границите на федерацията, подлежат на наказателна отговорност, в случай че престъплението е извършено срещу гражданин на Русия". В същото време някои руски медии възкресиха появилата се преди дни версия, че има връзка между смъртта на Никита и Ана и самоубийството на рускинята, която с детето си скочи от блок в Бургас. Според livejournal.com това твърдят разследващи на трагедиите, които странно съвпаднаха по време.

Според българските криминалисти 33-годишната Александра Нани се е самоубила, защото почувствала угризения заради изневяра. Нейни съседи от Бургас разкриват, че преди фаталния полет тя е говорела нещо за дете и за куфар. Полицията отрича да има подобна информация.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11139 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.11 | 10:42

1
Ами който и да е, най-хубаво да го съдят и осъдят в Русия, щото тука - кво? 20 години максимум, ако си признае - 13, при добро поведение - 10тина, ама и да не му ги смъкнат до толкова - какво от това, нали има "градска отпуска" всеки уийкенд..

Добави коментар

Водещи новини