Парламентът прие промени в ГПК, свързани с правомощия на прокуратурата

  • 03 април 2015 10:40

  • 821
  • 0
Парламентът прие промени в ГПК, свързани с правомощия на прокуратурата
© Булфото

Парламентът прие на първо четене Законопроект за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс /ГПК/, свързан с правомощия на прокуратурата.

Вносители на законопроекта са Цветан Цветанов от ГЕРБ, Валери Симеонов от Патриотичния фронт, Четин Казак от ДПС, Красимира Ковачка от БДЦ и Стефан Кенов от БДЦ. Според доклада на Правната комисия със законопроекта се цели да се даде възможност на прокурора да предявява искове и да бъде страна в гражданското съдопроизводство за защита на интересите на държавата, общините или на граждани, ползващи се от особената закрила на закона.

В гласуването участваха 151 народни представители, от които 119 бяха "за", 15 - "против", а 17 се въздържаха. От ГЕРБ 67 депутати подкрепиха промените, един се въздържа. От "БСП лява България" 12 бяха "за", трима бяха против, трима се въздържаха. От ДПС 14 депутати бяха "за". От Реформаторския блок 10 бяха против, двама се въздържаха. От Патриотичния фронт 12 депутати бяха "за". От БДЦ 8 бяха "за". От "Атака" петима бяха "за", един - "против", а двама се въздържаха. От АБВ девет депутати гласуваха с "въздържал се".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
821 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини